Twee broers en een Tearoom

Lokale handelaars verdienen als geen ander hun ‘moment in the spotlights’. David Vanbiervliet baadt samen met zijn broer Alexander de hippe tearoom Cappucino in Oostende uit…

Vierentwintig jaar geleden openden David en Alexander samen hun zaak in hartje Oostende. Al hun hele leven lang staan de broers met beide voeten in de horeca. Met meer dan 20 jaar ervaring kent hij alle aspecten van het reilen en het zeilen van de sector. “Onze zaak situeert zich in de Kapellestraat in Oostende. Dat is een verlengde van de Ooststraat, de op drie na drukste winkelstraat van België.” Zeggen dat hier veel volk passeert is dus een understatement. “Enerzijds bestaat ons cliënteel uit locals die aan de kust wonen en mensen die hier een tweede verblijf hebben, de zogenaamde tweedeverblijvers. Maar de grootste omzet halen we uiteraard uit toerisme. Op een normale dag krijgt Oostende tot wel 20.000 dagjestoeristen over de vloer. Klagen doen we dus zeker niet.”

🍨 Transformatie

Een zaak die al meer dan 20 jaar draait, verdient al eens een make-over. Twee jaar geleden onderging de zaak een volledige transformatie. Beneden werd een uniek ijssalon geopend, waar je als consument onmogelijk voorbij kan lopen zonder te stoppen. Maar in een tearoom moet je natuurlijk een kunnen binnenstappen om even tot rust te komen. Dat kan perfect in de hippe rooftopbar van Cappucino, die gezellig en kleurrijk is ingericht. Daar kan je genieten van een ontbijt voor het shoppen, na een voormiddag ravotten op het strand op krachten komen met een lekkere lunch of de dag afsluiten met een aperitief. Betalen kan je zelfs contactloos!

Maar voor David en Alexander is er slechts één ding belangrijk. “Wij willen dat ons cliënteel in alle rust kan genieten. Een tafeltje reserveren in de rooftopbar is niet nodig, bij ons kan je simpelweg binnenstappen. Een uniek plekje in Oostende en een absolute aanrader dus!

☕ Teamgevoel

Ondertussen zijn de lokalehandelaars van tearoom Cappucino een vaste waarde aan de Belgische kust. “Wij staan sterk in onze schoenen en kunnen tegen een stootje. Dat hebben we ook te danken aan ons team. We werken met een team van vijftien leden en we kennen zijn goed afgestemd op elkaar. Het teamgevoel zit hier dus helemaal goed en wij zijn klaar voor wat de toekomst brengt

🏠 Rooftopbar

Wil je graag een kijkje nemen in het nieuwe ijssalon of genieten aan een tafeltje op de rooftopbar? Bezoek Tearoom Cappucino op Ooststraat 22, 8400 Oostende of via http://itelier.be/

 • Cupcake specialist Lilicup start e-shop tijdens lockdown

  Als ‘cupcake-speciaalzaak’ bleef het Brusselse Lilicup de hele tijd geopend. Maar essentieel kunnen we dit product van deze lokale handelaar niet echt noemen. Of toch? “Misschien zijn we wel een essentieel psychologisch product om te zorgen dat iedereen er positief gestemd bij blijft.”

  Lees meer
 • Corona: Getuigenis van een kruidenier

  Hoe doen lokale handelaars het? Als ze nog mogen openblijven natuurlijk… Erwin de Cock heeft een eigen kruidenierszaak. “Hopelijk komen nieuwe klanten terug”.

  Lees meer
 • Een nieuwe koelcel voor de Voedselbanken dankzij jullie!

  Bedankt! Jullie gebruikten tijdens de (Uit)geven in mijn buurt-acties, die Sodexo in de zomer van 2019 en in november en december 2019 lanceerde, met meer dan 370.000 jullie Sodexo Card bij de handelaars in jullie buurt.

  Lees meer