Jan & Krista

Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

De goedlachse slager spreekt mij aan in het Nederlands, met een niet te ontkennen West-Vlaams accent. “Dat heb je goed gehoord”, lacht hij. “Ik ben afkomstig uit Nieuwkerke, de streek van Ieper, het Heuvelland.”

“Thuis hadden we een boerderij en ik was wel geïnteresseerd om slager te worden. Ik heb dan ook mijn opleiding gevolgd in de Brugse Groene Poorte. Mijn ouders waren op zoek om me ergens onder te brengen als leerjongen in een slagerij, met kost en inwoon. Zo ben ik in de Brusselse slagerij ‘Johan en Ria’ in Molenbeek beland. Ik heb daar drie jaar met veel plezier gewerkt.”

Terug naar Brussel

“Ik heb twee jaar lang een slagerij gerund samen met mijn broer Peter in Dikkebus. In 1998 ben ik terug naar Brussel gekeerd en heb ik samen met mijn vrouw Krista deze beenhouwerij overgenomen. We werken hier al ruim 21 jaar.”

“Er komen hier veel Nederlandstaligen over de vloer, maar ook Franstaligen. Iedereen is even welkom bij mij. Ik heb al 15 jaar een slager in dienst, Jean-Marc Vanbelle. Een echte ‘Brusseleir’. Een Italiaans meisje en een Parijse jongen werken hier ook.”

Winkel bewust in je buurt

Een babbeltje bij de bakker, een extra sneetje charcuterie en een knipoog bij de slager ... bij de buurtwinkel binnenstappen loont. En je doet er niet alleen jezelf een plezier mee: betaal je met je Sodexo Card, dan schenken wij automatisch 2 cent aan de Voedselbanken.

Lees de andere verhalen

 • “Bakker worden was een late, maar een goede roeping”

  Wellicht doet de dorpsnaam Bocholt bij weinigen een lichtje branden. Maar als je weet dat dit Limburgse dorp vlakbij Bree ligt, dan zal het wèl duidelijk worden. Bree, de thuisgemeente van Kim Clijsters, die zelfs af en toe bij bakkerij Knapen komt binnenwippen. “Ze is verre familie van me”, zegt bakker Jack Knapen.

  Lees meer
 • Het is goed tafelen in bistro ‘Onder den Toren’

  Bij de sportliefhebbers zal de gemeente Oosterzele wel een lampje doen brengen. Wielerfanaten weten ongetwijfeld dat de Ronde van Vlaanderen er passeert. Voetballiefhebbers zullen misschien wel gehoord hebben dat Tom De Sutter uit deze gemeente, gelegen tussen Wetteren en Zottegem, afkomstig is. En lekkerbekken kennen dan weer bistro ‘Onder den Toren’. Een gesprek met eigenaar Koen Brackenier.

  Lees meer
 • Een kleinschalige buurtsuper die nog tijd vrijmaakt voor haar klanten

  Als we ons naar de AD Delhaize in Heist-Goor begeven, komen we terecht in wat vijand nummer één is van elke winkelier. Wegenwerken. Maar het valt mee. Mits een kleine lus, die bovendien heel goed bewegwijzerd is naar de Delhaize, kunnen we ons foutloos parkeren op de ruime parking die de al even ruime winkel omringt.

  Lees meer