
🐄 Vlees dat smaakt naar de weide
Maar hoe kwam deze ingenieur die in een vorig leven bovendien vegetariër was terecht in de slagerssector? Enkele jaren geleden stopte Kamel vanwege problemen met zijn gezondheid en zijn gewicht met vlees en zuivel te eten. Maar hij miste zijn stuk vlees. Nadat hij zich grondig geïnformeerd had, besloot hij om zich opnieuw aan vlees te wagen, maar dan wel uitsluitend afkomstig van biologisch gekweekte dieren uit de korte keten.
Daarom nam hij op een dag contact op met Pierre Pirson, een biologische schapenkweker uit Vresse-sur-Semois gespecialiseerd in het Noire du Velay-ras: “Die schapen worden uitsluitend met gras gevoederd”, aldus Kamel. “Ik heb een pak vlees mee naar huis genomen en samen met mijn gezin hebben we geproefd. Iedereen vond het ongelooflijk lekker en riep dat je de weide nog kon proeven. Daarop kregen mijn vriend Jamal, die tot voor kort ook mijn vennoot was, en ik zin om zoveel mogelijk mensen van onze ontdekking te laten meegenieten.”
Beide vrienden startten een aankoopgroep, met om te beginnen een groepsbestelling per maand, eerst voor vrienden en familie, en later voor vrienden van vrienden. Van een keer per maand gingen ze over naar twee bestellingen en vervolgens volstond zelfs dat tempo niet meer om de vraag bij te houden.