🧇 Getuigenis van een uitbater van wafelkramen

“Mensen zullen altijd op zoek gaan naar kwaliteit”

Lokale handelaars hebben vaak een decennialange ervaring in een specifieke niche. Vraag het maar aan Jérôme De Jaeger, eigenaar van Miss Waffle dat drie wafelkramen uitbaat.

Op z’n dertiende begon hij met werken. En al meer dan 15 jaar lang is hij bezeten van wafels. “Ik begon bij de Belgische keten Waffle Factory. Ik zorgde voor de ontwikkeling in Japan, in de  Saudie-Arabië, in Frankrijk, …”

Jérôme De Jaeger is het typevoorbeeld van de ondernemende lokale handelaar. In 2011 begon hij immers zijn eigen merk: Miss Waffle. “Ik wilde enkel gesuikerde wafels aanbieden”, had hij een duidelijke strategie. “Gezouten wafels, zoals ook Waffle Factory die had en heeft, namen in mijn ogen te veel tijd in beslag.”

🍨 200 ijssmaken

Ook over de verkooppunten was deze lokale ondernemer meteen duidelijk: in en rond shoppingcentra en grote winkels. Vandaag is Miss Waffle aanwezig in Cora Anderlecht, Cora Hornu en Brico Plan’It Anderlecht en biedt daar niet alleen de kwaliteitswafels, maar ook ijs dat artisanaal gemaakt wordt en in meer dan 200 smaken te verkrijgen is. “Maredsous-ijs, Double Cheese, noem me een smaak en we hebben hem”, is De Jaeger trots.

Ook qua dranken is enkel het beste goed genoeg. De koude dranken zijn van Coca-Cola, de warme van Java. “Die kwaliteit is echt belangrijk”, klinkt het. “We werken al jaren met dezelfde leveranciers en dat gaan we zeker niet veranderen Miss Waffle biedt dat momentje me-time in een drukke werkweek, of dat verwenmomentje tijdens een dagje shoppen..”

Op dat vlak zit de keten natuurlijk prima. In winkelcentra is niet alleen de ruimte om rustig iets te eten of te drinken, het is er ook altijd droog en gezellig.

Eenmaal een wafel en –ijsman, altijd een wafel- en ijsman…

 • Twee broers en een Tearoom

  Alexander en David openden 24 jaar geleden hun zaak in hartje Oostende. Als lokale handelaars spelen zij een belangrijk rol aan de kust.

  Lees meer
 • Cupcake specialist Lilicup start e-shop tijdens lockdown

  Als ‘cupcake-speciaalzaak’ bleef het Brusselse Lilicup de hele tijd geopend. Maar essentieel kunnen we dit product van deze lokale handelaar niet echt noemen. Of toch? “Misschien zijn we wel een essentieel psychologisch product om te zorgen dat iedereen er positief gestemd bij blijft.”

  Lees meer
 • Corona: Getuigenis van een kruidenier

  Hoe doen lokale handelaars het? Als ze nog mogen openblijven natuurlijk… Erwin de Cock heeft een eigen kruidenierszaak. “Hopelijk komen nieuwe klanten terug”.

  Lees meer